Onze Power BI: AFAS Finance & HRM rapportage

Met Power BI ontsluiten wij veilig en betrouwbaar financiële- en HRM-gegevens vanuit uw AFAS Online administraties om hierop vervolgens interactieve rapporten & dashboards te bouwen. Wij maken hierbij gebruik van de zogenoemde getconnectoren van AFAS in combinatie met een door ons zelfgeschreven code. De data ten behoeve van de rapporten & dashboards wordt tot 8 maal per dag geautomatiseerd met behulp van een vernieuwingsplan geactualiseerd.  Het op elk gewenst moment ‘handmatig’ starten van een verversing is ook mogelijk.

Door de combinatie van AFAS Online en Microsoft Power BI vergroot het inzicht in uw financiële- en HRM cijfers en kengetallen. Enkele toepassingsvoorbeelden zijn:

Financieel

  • Ratio’s & kengetallen t.o.v. normen
  • Balans
  • Winst- en verliesrekening
  • Kasstroomoverzicht
  • Grootboekkaart

HRM

  • Aantal FTE en de ontwikkeling in de tijd
  • Personeelslasten (naar functiecategorie)
  • Ziekteverzuim t.o.v. norm
  • Leeftijdsopbouw

Inzoomen naar transacties en inzien van facturen & bijlagen

Inzoomen vanuit kengetallen tot aan transactieniveau en het direct inzien van onderliggende facturen is eenvoudig met ‘drillthrough’. Dit maakt rapportages geschikt voor meerdere gebruikersgroepen binnen uw organisatie.

AFAS Finance & HRM rapportage

WeReportIT heeft binnen het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) veel ervaring in de combinatie AFAS Online & Power BI. Wij hebben een gestandaardiseerde AFAS Finance & HRM rapportage in Power BI gemaakt. Deze rapportage is bij meerdere Regionale opleidingscentrums (ROCs) in gebruik is. De gebruikersgroepen van één en hetzelfde rapport variëren van directie tot aan teamleiders op individuele colleges.

Hieronder treft u een weergave van vijf pagina’s uit de rapportage. Het volledige rapport is uitgebreider dan deze 5 weergaven.

Startpagina

Voorblad-demo

Financieel dashboard

Financieel dashboard-demo

College dashboard

college dashboard-demo

HRM dashboard

HRM-demo

 

 

 

 

 

 

W&V

wv-demo

Vaste prijs

Zoals gezegd hebben wij ruime ervaring met de gegevensverzamelingen van AFAS Online. Deze rapportage wordt gebruik door meerdere onderwijsinstellingen in het MBO alsmede Voortgezet Onderwijs. Op basis van die concrete ervaring kunnen deze rapportage tegen een vaste prijs aanbieden. Het doorvoeren van klantspecifieke wensen in de visuele laag tijdens de bouwfase is evengoed mogelijk. We hebben ruime ervaring met gegevensverzamelingen die verder reikt dan onze Power BI AFAS Finance & HRM rapportage.

Vrijblijvende afspraak & demo

Heeft u vragen en/of interesse in de Power BI rapportage: Financiën & HRM dan kunt u contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag u vragen. In een gesprek beantwoorden wij graag uw vragen over Power BI, al dan niet in combinatie met AFAS Online. Bovendien kunt u de volledig interactieve demo dan op locatie inzien en zelf ervaren.