Power BI Blogs

Welkom op onze blog, het kruispunt van Power BI en data-analyse specifiek gericht op financial en business controllers. Onze artikelen, handleidingen en tips zijn ontworpen om je te helpen datagedreven beslissingen te nemen met meer vertrouwen en efficiëntie. Of je nu basisprincipes wilt leren of je huidige vaardigheden wilt versterken, wij bieden de inzichten die je nodig hebt.
Image

Winst- en verliesrekening 2.0 in Power BI

Vroeger was financiële inzichtelijkheid een jaarlijkse luxe; nu, met Power BI, is het vrijwel een realtime realiteit! Ontdek hoe je in Power BI een winst- en verliesrekening maakt die verder gaat dan traditionele rapporten. Leer de stappen, zie de voordelen en begrijp de beperkingen. Van basic financiële overzichten tot verfijnde rapportages: "Power BI transformeert jouw financiële data-analyse!"

Het belang van strategische personeelsplanning voor een organisatie

In vrijwel elke organisatie speelt het een belangrijke rol, maar wat houdt strategische personeelsplanning eigenlijk in en welke voordelen biedt het?

De rol van meldingsfrequentie bij ziekteverzuim

Benieuwd naar wat meldingsfrequentie is en waarom het van groot belang is voor je bedrijf? In dit blog leggen we eenvoudig uit wat meldingsfrequentie betekent, hoe je het kunt berekenen en waarom het begrijpen van deze berekening cruciaal is om op een effectieve manier met ziekteverzuim in je organisatie om te gaan.

Wat betekent datagedreven werken?

Het gebruik van de termen ‘datagedreven werken' en 'datadriven' is tegenwoordig essentieel een hedendaagse bedrijfsvoering. Steeds meer organisaties maken de overstap naar een datagedreven aanpak in hun bedrijfsvoering. Maar wat betekent het eigenlijk? En, wellicht nog belangrijker, wat zijn de redenen om voor datagedreven werken te kiezen?

Waarom kiezen voor Microsoft Power BI?

Misschien heb je al gehoord van Power BI, maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Dit blog duikt in op de essentie van Power BI en leg ik als beginnend gebruiker uit waarom het ook jouw gegevensanalyse naar een hoger niveau kan tillen.

Business Intelligence: Wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Beslissingen over de koers van je organisatie neem je het liefst op basis van zoveel mogelijk informatie. Die kun je eenmalig ophalen als je een belangrijke beslissing gaat nemen. Je voert dan een data analyse uit en plot op basis daarvan je koers. Maar er is een manier om continu de juiste en relevante informatie tot je beschikking te hebben: Business Intelligence.

Inzicht in AFAS Profit met TrackIT Power BI Dashboards

Ben je de uitdagingen rondom het ontsluiten van AFAS Profit informatie beu? Wil je een efficiënte en betrouwbare manier om toegang te krijgen tot AFAS-informatie? Maak kennis met TrackIT, het veelzijdige webbased Power BI-dashboard dat ondersteunt om het realiseren u kan helpen al uw doelstellingen op het gebied van gegevensanalyse te bereiken.